2023

Repelsteeltje en de blinde prinses

Repelsteeltje en de blinde prinses is oorspronkelijk een familievoorstelling van het RO theater over ons koningshuis in de 60’er jaren en het het sprookje Repelsteeltje. Regisseur Willem Schouten maakte er een compact toneelstuk van speciaal voor het 35-jarig bestaan van de Vestzakkomedie.

Het broeit op Soestdijk tussen koningin Juliana en schuinsmarcheerder prins Bernhard. Dan arriveert Greet Hofmans, een geheimzinnige gebedsgenezeres, op het paleis. Greet probeert het (bijna) blinde prinsesje Marijke te genezen en ook Juliana lijkt gecharmeerd van de emanciperende invloed van Greet.

Bernhard verzint een plan om Juliana van de troon te stoten en nodigt zijn moeder Armgard uit om op het hof te komen wonen. Het broeit ook bij de arme varkenshoeder Joost, die zijn handen vol heeft aan zijn puberdochter Sterre.

Ondertussen doe Repelsteeltje en zijn vrouw Karla hun best om hun huwelijk te redden, op zoek naar een groots en meeslepend leven.

Repelsteeltje en de blinde prinses is een volwassen voorstelling vol grappige verwikkelingen en snedige dialogen, waarbij liefdevol tegen het koningshuis wordt geschopt. Een heerlijk visueel avontuur en een ode aan de Nederpop van de jaren 60!