De Vestzakkomedie is een toneelclub van een warme groep mensen, van jong tot oud, van rijk tot arm, van dik tot dun, van klein tot groot, kortom, een mooie afspiegeling van de maatschappij. Wat hebben we gemeen? We houden van toneelspelen en willen met z’n allen iets moois neerzetten waar we achter staan. We willen ons publiek entertainen, verrassen, laten ontspannen en ook wel inspireren.

Over de Vestzakkomedie

Jaarlijks brengen we meestal twee producties uit, waarvan één met een professionele regisseur en de andere in een intiemere setting met een regisseur uit eigen huis. We zijn leergierig, prettig gestoord en durven ons bloot te geven aan elkaar om te ontdekken wie je personage is en hoe deze zich verhoudt tot de ander en tot het geheel. Het is leerzaam en we lachen tijdens de repetities heel wat af, steeds met respect voor elkaar. We houden ook van borrelen… We kletsen en discussiëren graag over invulling van de rollen, over de stukken en praten elkaar ondertussen bij over wat ons zoal in het dagelijks leven bezighoudt. We zijn een mooie vriendengroep en er is veel dynamiek in onze club, doordat we allemaal zo verschillend zijn, maar elkaar toch ook weer zo weten te vinden.

We repeteren elke maandagavond vanaf 20.00 uur (laatste 2 maanden voor de première op dinsdagavond vanaf 20.00 uur). Wie niet meespeelt in de aankomende productie, is altijd welkom als publiek of aan de bar. We hebben jarenlang gerepeteerd en opgetreden in het Vestzaktheater, vandaar onze naam. De laatste jaren repeteren en spelen we ook op andere locaties in ons mooie Son en Breugel.

 In ons bestaan hebben we al heel veel mooie stukken gespeeld. Elders op deze site vind je daar meer informatie over. Jaren geleden speelden we ook kinderstukken, maar je zult ons vandaag de dag vooral kennen van actuele komedies en levensdrama’s, ook die laatste meestal wel met een vrolijke noot.

Elk jaar begin oktober hebben we ons jaarlijkse uitje en eens in de vijf jaar hebben we een prachtweekend om met elkaar te vieren dat we ons publiek weer vijf jaar hebben mogen laten genieten.

Graag heten wij je welkom bij onze volgende voorstelling. Wil je weten of toneelspelen iets voor jou is? Dan ben je ook altijd welkom op onze repetitieavonden. Graag tot ziens!