2016

Het geheugen van water

Het water heeft een geheugen: hoe vaak je het ook verdunt, er is een stofje dat altijd aanwezig zal blijven.’
De bitterzoete komedie ‘geheugen van water’ laat zien dat ons eigen geheugen lang niet zo goed is en dat iedereen selectief is in wat hij of zij zich herinnert.

Het stuk gaat over drie zussen die in een afgelegen ingesneeuwd landhuis bij elkaar komen, omdat hun moeder is overleden.
Tessa is de oudste en verantwoordelijke. Het grootste gedeelte van de zorg voor moeder is op haar schouders terechtgekomen. Dit frustreerde haar mateloos, maar ze blijkt niet anders te kunnen. Haar man wil het liefst stoppen met hun gezamenlijke handel in gezondheidsvoedsel. Hij vindt dat ze mensen belazeren waar ze bij staan.

Mary is de middelste en getalenteerde. Zij is arts en heeft een geheime relatie met de getrouwde Mike. Hun relatie komt onder hoogdruk te staan als Mary denkt zwanger te zijn. Zij krijgt als enige steeds haar overleden moeder ‘op bezoek’. Wat is er gebeurd in hun verleden wat nog niet is afgerond?

Katrien de jongste is totaal losgeslagen. Zij lijdt een losbandig leven en kan niet tegen alleen zijn. Ze valt van de ene relatie in de andere en altijd gaat het fout. Katrien voelt zich buitengesloten en schreeuwt om aandacht, op haar eigen losgeslagen manier.

Deze vijf mensen uit evenwicht, noodgewongen in hetzelfde huis. Dat geeft onvermijdelijk de nodige vaak hilarische confrontaties met hun gezamenlijke verleden en de nodige geheimen.